Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενημέρωσης για το εγκεφαλικό επεισόδιο “ΧΟΠΑ-Ήρωες”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοχωρίου μαζί με τη δασκάλα του τμήματος, Σουραντάνη Αμαλία, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΧΟΠΑ-Ήρωες».

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια σχολική εκστρατεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που στοχεύει στην ενημέρωση των μικρών παιδιών σχετικά με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη για άμεση δράση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθαίνουν να εντοπίζουν τα πρώιμα σημάδια  του εγκεφαλικού παίζοντας και διασκεδάζοντας. Μέσα από ποικίλες, ευχάριστες και παιγνιώδεις δραστηριότητες, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε ΧΟΠΑ-Ήρωες και είναι έτοιμα να σώσουν τους αγαπημένους παππούδες τους, τις αγαπημένες γιαγιάδες τους και όποιον άλλον παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο δρώντας άμεσα.

Όλοι και όλες μαζί περάσαμε ωραία κατά τη διεκπεραίωση του προγράμματος. Παίξαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε, κάναμε κατασκευές και ζωγραφιές, μάθαμε για τις αιτίες και τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά και πώς πρέπει να δράσουμε άμεσα σε μια τέτοια περίπτωση.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και γίνετε κι εσείς ΧΟΠΑ-Ήρωες στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://gr-el.fastheroes.com/